Den fulde historie om Louis Vuitton – PRELOVED.dk
Cookies

Certifikat for autencitet

1-3 dages levering

30 dages gratis returret

Din kurv

0 vare(r)

Din kurv er tom

Den fulde historie om Louis Vuitton

Den fulde historie om Louis Vuitton

Den fulde historie om Louis Vuitton

Louis Vuitton er i dag et af verdens førende modehuse, men brandets historie strækker sig mere end 150 år tilbage. Historien om Louis Vuitton er en fantastisk fortælling om innovation, kvalitet og ekspansion.

Gaston Louis Vuitton(både navnet på stifteren, og senere hen selve mærket) blev født i 1821 i en lille landsby i det østlige Frankrig. Da han blev 16 år, gik han hele vejen fra sin hjemny Jura, til Paris. Han gik omkring 470km, og det tog ham to år. Han ankom i 1837, og startede i lære hos Monsieur Marechel, en succesfuld kuffertmager. Her lærte han kunsten at designe og fremstille robuste og holdbare kufferter og rejsetasker, som kunne modstå de hårde rejseforhold på den tid. På blot få år fik Louis Vuitton et ry for at være en af Paris bedste kuffertmagere. Gaston Louis Vuitton

Efter Napoleon den 3. Genetablerede det franske imperie, blev Louis Vuitton ansat som den personlige kuffertmager og pakker for Eugénie de Montijo, som var gift med Napoleon den 3. Dette job gav ham adgang til ekslusive og royale kunder i hele frankrig, denne kundeskare, blev startskuddet for hans egen forretning.

I 1854, da han var 33 år gammel, blev han gift med Clemence-Emilie Parriaux, og grundlagde firmaet efter hans navn, Louis Vuitton. Han åbnede den første butik på Rue Neuve des Capucines i Paris. Ved butikken hang der et skilt hvor der stod “Sikker pakning af de mest såbare objekter. Specialiseret i pakning af mode”. Her begyndte han at producere sine egne kufferter og rejsetasker, og hans produkter blev hurtigt populære blandt de velhavende rejsende i Paris. Vuitton var kendt for at bruge de bedste materialer og den nyeste teknologi til at skabe holdbare og elegante kufferter og rejsetasker.

I 1858 begyndte Louis Vuitton at producere de klassiske kvadratiske rejsekufferter, som adskilte sig fra de andre mærker, som ofte var runde i toppen. Den flade top, gjorde taskerne nemmere at stable.

Louis Vuitton Familien

I 1886 designede Louis Vuitton og hans søn designede også de første lås, som skulle være umulig at åbne uden den originale nøgle. I de kommende år udvidede Louis Vuitton sit sortiment og begyndte at producere andre former for luksusvarer, herunder punge, bælter og handsker. I 1870'erne overgik Louis Vuitton til sin søn, Georges Vuitton, der førte virksomheden ind i det 20. århundrede. Georges Vuitton fortsatte med at udvikle nye produkter og materialer, herunder det første hårdskalskuffert, der blev kaldt "Squire".

I 1896 opfandt Louis Vuittons søn, George Vuitton, det ikoniske Vuitton-mønster, der stadig er kendt og genkendt i dag, som en hylest til sin far.. Mønsteret bestod af de velkendte bogstaver "LV" og et blomstermotiv, og det blev hurtigt en symbol på kvalitet og stil. Det originale navn for mønsteret, var “Damier”. Vuitton-mønsteret blev også en effektiv måde at beskytte mod forfalskninger, da det var svært at kopiere. 

I 1930 introducerede Louis Vuitton sin første håndtaske, som blev kaldt "Keepall". Tasken var en innovativ løsning på et problem, som mange rejsende stod over for på den tid: at transportere en større mængde bagage uden at miste stilen. Keepall var en elegant og praktisk taske, som kunne rumme alt, hvad en rejsende havde brug for, og den blev hurtigt populær blandt de rigeste og mest stilfulde rejsende.

I de efterfølgende årtier fortsatte Louis Vuitton med at udvide sit sortiment og sin tilstedeværelse på verdensplan. I 1987 gik Louis Vuitton sammen med champagneproducenten, Moët-Hennesey, og blev til det franske luksuskonglomerat LVMH, som stadig ejer og driver brandet i dag. Under LVMH's ledelse har Louis Vuitton fortsat med at udvide sit sortiment og sit brand på globalt plan. Virksomheden har nu mere end 460 butikker i 50 forskellige lande og tilbyder en bred vifte af produkter, herunder tasker, punge, sko, tøj og accessories.

Louis Vuitton er også kendt for sine samarbejder med nogle af verdens førende kunstnere og designere. Virksomheden har samarbejdet med kunstnere som Takashi Murakami, Yayoi Kusama og Jeff Koons, og designerne Marc Jacobs og Virgil Abloh.

Louis Vuitton er også engageret i bæredygtighed og social ansvarlighed. Virksomheden er forpligtet til at reducere sin miljøpåvirkning og har iværksat en række initiativer for at opnå dette mål. Louis Vuitton er også aktivt involveret i samfundene, hvor den opererer, og støtter en række sociale og miljømæssige initiativer.

Louis Vuitton har opnået en status som en af verdens mest ikoniske og respekterede modehuse. Virksomheden har formået at bevare sin arv og traditioner, samtidig med at den fortsat udvikler sig og skaber nye trends og produkter. Louis Vuitton er en symbolsk repræsentation af den franske elegance og stil og fortsætter med at være en drivkraft i modeindustrien og en global kulturel institution.

Skriv en kommentar

* Nødvendig

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises